Verhuizen maar geen tijd?

Een nieuwe woning gekocht en je wilt zo snel mogelijk je inboedel van A naar B verhuizen. Dat kan je natuurlijk zelf doen, maar kost ontzettend veel tijd en energie. Constant met de auto heen en weer, inladen, uitladen, inladen, uitladen en vergeet niet dat je zelf zware spullen moet sjouwen. Ga je vrienden en familie vragen om te helpen? Huur je een busje of een aanhangwagen? Gedoe! Verhuizen kost zoveel van je tijd en energie, kun je niet beter een verhuisbedrijf inschakelen?

Verhuizen is tijdrovend

verhuisdozen huren van het verhuisbedrijf

Sommige mensen zijn weken bezig om hun nieuwe optrekje te kunnen betrekken. Naast het nodige klussen, moeten er ook nog spullen van de oude woning naar de nieuwe. Na zware klusdagen heeft niemand hier zin meer in. Auto’s worden volgepropt, spullen gaan kapot en dan hebben we het nog niet gehad over de rugpijn die alle helpers hebben de weken na de verhuizing.

Voel jij je ook wel een bezwaard om je vrienden en familie te vragen voor dit soort klussen? En zeg nou eerlijk, jij staat zelf ook niet te springen als iemand jou vraagt, toch? Gun jezelf de luxe van een verhuisbedrijf. Je bespaart energie, beschadigt geen spullen, kan je focussen op het kluswerk van je mooie nieuwe huis, tijd voor de kinderen, geen gesjouw, geen gebroken rug, familie en vrienden hoef je niet te vragen en bovenal heb je zeeën van tijd over die je normaal vrij had moeten vragen van je werk of misschien wel ten koste gaan van je verlofdagen. 

Wat neemt een verhuisbedrijf allemaal uit handen?

Een verhuisbedrijf doet vaak veel meer dan alleen het overbrengen van je spullen. Sommige diensten zitten zelfs bij de prijs al inbegrepen. Overleg dit altijd van te voren met het verhuisbedrijf. Dit kan je ook weer veel tijd schelen. Deze diensten kan je bijvoorbeeld zoal bij een verhuisbedrijf afnemen:

  • Verhuisdozen: vaak te huur,  of gewoon gratis bij je verhuizing.
  • Handyman klusjes: de verhuizer haalt meubels uit elkaar en zet ze in je nieuwe woning weer in elkaar. Mogelijk ook bijvoorbeeld klusjes zoals planken uit de muur schroeven en afwerken.
  • Een verhuislift: Sommige verhuizingen kunnen überhaupt niet zonder verhuislift, maar het geeft ook gemak. Bespreek dit met de verhuizer.
  • Rijdt je zelf mee? Bekijk dan welke spullen in jouw auto passen. Dit scheelt op de totale kosten! 
  • Tijdelijke opslag van je spullen, wanneer de oplevering van je nieuwe huis niet helemaal aansluit op de opzegging van je oude huis.
verhuizen op de verhuisdag

Goed verhuisbedrijf

Voor een zorgeloze verhuizing raad ik je aan een Erkende Verhuizer te zoeken. Dit is een verhuizer met een keurmerk. Het keurmerk geeft je bepaalde garanties die er voor zorgen dat je geen onverwachte kosten bovenop je offerte krijgt en je goed verzekerd bent voor onverhoopte beschadigingen. Op de website van Erkende Verhuizers kun je gemakkelijk een verhuisbedrijf bij jou in de buurt vinden. Zoek je bijvoorbeeld een verhuisbedrijf in Rotterdam? Gewoon even de postcode invullen en je krijgt een overzicht van alle verhuisbedrijven in Rotterdam.

Tijd over naast het verhuizen

Een verhuisbedrijf inhuren lijkt altijd een enorme stap met een groot bedrag, maar uiteindelijk levert het meer op. De tijd die je overhoudt, kun je gebruiken voor iets anders. Je kunt je volledig focussen op je nieuwe huis en hoeft geen extra verlofdagen op te nemen. Ook je rug zal je dankbaar zijn!