Wat ervaar je door lachgas?

In de oude jaren werd lachgas vaak gebruikt als een bepaalde narcosemiddel. Anno 2022 wordt lachgas vaak gebruikt als een vorm van drugs. Het probleem achter lachgas is de stijgende lijn in populariteit en de de effecten daarvan te balanceren. Het nemen van een bepaalde soort lachgas is namelijk zeker niet zonder bepaalde risico’s. Hieronder wordt in detail uitgelegd wat de ervaringen zijn met lachgas en hoe lachgas überhaupt gebruik wordt. Lees daarom vooral door wanneer je geïnteresseerd bent in lachgas en de verdere effecten van deze vorm van drugs. Lachgas is namelijk een soort gas dat kleurloos is en juist een zoete geur met zich meedraagt. 

De manier waarop lachgas gebruikt wordt

Het klinkt misschien een beetje gek en lastig, maar toch is dit de harde waarheid rondom lachgas en de effecten. Wanneer je lachgas wil gebruiken, zul je merken dat lachgas in patronen zit. Vaak door middel van een slagroomspuit wordt er een bepaald soort gas, ofwel lachgas, gespoten in een ballon. Wanneer je lachgas gebruikt, zul je aan het tuitje van de ballon moeten zuigen waardoor deze gas in jou en in jouw lichaam terechtkomt. Dit is de meest ‘normale’ manier waarop lachgas vaak gebruik wordt. Vooral de laatste paar jaren wordt het gebruiken van lachgas meer en meer populair. Hierdoor zijn er veel jongeren rond de leeftijd van 16 al aan het lachgas.

De lichamelijke effecten van lachgas

Wanneer je lachgas gebruikt, zul je verschillende effecten merken, zien, ruiken en horen. De effecten die je vaak hoort bij lachgas zijn de effecten dat de ademhaling omhoog gaat. Dit komt doordat je in principe sneller aan het adem bent. Daarnaast kun je ook misselijk en duizelig worden wanneer je lachgas gebruikt. Het evenwichtsorgaan kan ook uit balans zijn. Dit betekent dat je je evenwicht af en toe kwijt raakt. Hierdoor heb je een grote kans dat je zult gaan vallen. Ook merk je snel genoeg dat je armen en benen slap aan het worden zijn. Af en toe gebeurt het ook wel eens dat je hoofdpijn krijgt wanneer je aan lachgas gaat. Het is belangrijk om over deze lichamelijke effecten te kunnen praten.

De psychische effecten van lachgas

Naast de lichamelijke effecten bestaan er ook een aantal psychische effecten die je kunt overhouden na het gebruik van lachgas. Eén van de meest voorkomende effecten is het terechtkomen in een bepaalde roes. Deze roes is vooral dromerig. Daarnaast voel je je voor een bepaalde, korte tijd enorm fijn. Het voelt eigenlijk aan alsof de wereld om je heen een fijne en gemoedelijke plek is. Je kunt ook last krijgen van lachbuien en hallucinaties. In sommige gevallen komen zelfs nare en angstige gevoelens naar boven die eigenlijk ook van korte duur in de meeste gevallen zullen zijn.