Een aankoopmakelaar in Breda kiezen

Breda is een woonplaats die heel geliefd is bij starters en bij mensen die doorstromen naar een grotere woning. Het is een woonplaats waar je, met een beetje pech, door de bomen het bos niet ziet wanneer je zelf op zoek gaat naar een huis. Het is een stad die  bestaat uit verschillende woonwijken met ieder hun eigen type huizen. Daarnaast is het een stad waar de woonwijken ieder een eigen karakter hebben. Wanneer jij als starter of als doorstromer een huis gaat kopen is Breda dan ook een hotspot. Het is wel goed om te weten waar je een geschikt huis vindt. Een aankoopmakelaar is voor jou dan ook de aangewezen persoon om jou verder te helpen.

huis kopen in breda met een aankoopmakelaar

Als je van buiten Breda komt

Kom je van buitenaf in Breda wonen, dan is de kans groot aanwezig dat jij niet weet waar je het moet zoeken. Je bent onbekend in Breda en je weet dan ook niet welke woonwijk en welk type huizen het beste past bij jouw specifieke voorkeuren. Zaken als wonen in het oude centrum of wonen in een omliggende wijk zijn onbekend. Doordat je geen goede voorkennis hebt is het wel zo praktisch om een aankoopmakelaar te hebben die deze kennis wel heeft. Het voorkomt een dure miskoop waarbij je in een woning terecht komt in een omgeving die helemaal niet past bij jouw wensen. Wanneer je onbekend bent in Breda is een aankoopmakelaar dan ook een zeer goed idee. De makelaar kent de markt en weet wat huizen in Breda in de verschillende wijken moeten kosten. Daarnaast kent ze de sfeer en de situatie ter plekke. Daardoor kom je sneller aan een woning dan wanneer je bijvoorbeeld alleen maar op Funda gaat kijken.

Jouw situatie in kaart gebracht

Een zoektocht naar een woning is niet iets waar je één twee drie aan begint. Daarom is het goed om eerst jouw situatie in kaart te laten brengen voordat je een woning gaat kopen. Daarbij kijkt men naar jouw werksituatie, je inkomen maar ook naar de toekomstperspectieven. Zaken als een kinderwens of gezinsuitbreiding bepalen  eveneens jouw situatie. Daarbij gaat het niet alleen om het financiële maar ook om het sociale aspect. Een financiële situatie in kaart laten brengen is heel belangrijk. Er wordt gekeken naar jouw inkomen op dit moment maar ook in de toekomst. Daarnaast wordt er gekeken naar zekerheid op het gebied van jouw contract maar ook naar bedrijfsresultaten wanneer je een eigen bedrijf hebt. Verder wordt er gekeken naar jouw sociale prognose. Heb je kinderen dan moet er minimaal een school in de buurt aanwezig zijn die past bij jouw wensen. Verder moeten er vaak zaken als goede kinderopvang in de buurt zijn om voor te kunnen kiezen. Een aankoopmakelaar Breda heeft hier alle kijk op. 

Bouwkundige kennis

Ga je een huis kopen in Breda dan is het zaak dat je kiest voor een aankoopmakelaar die alle bouwkundige kennis in  huis heeft. De makelaar zal in dat geval weten wat de bouwkundige staat is van woningen in een bepaalde omgeving is. Dit is een belangrijk punt wanneer je een woning gaat kopen. Er moet immers altijd een bouwkundig rapport worden opgesteld. Bij een bouwkundig rapport worden zaken als de fundering, de isolatie en de staat van het dak en de vloeren in ogenschouw genomen. Ook zaken als een eventuele aanwezigheid van asbest in de woning van jouw keuze worden meegenomen in het rapport. Aan de hand hiervan zie jij welke werkzaamheden er nog moeten worden uitgevoerd aan jouw woning. Een goede parate bouwkundige kennis zorgt ervoor dat je een verstandig aankoop doet. Moeten er naderhand toch een hoop werkzaamheden worden uitgevoerd doordat er sprake was van verborgen gebreken bij de aankoop, dan ben je verder van huis. 

Parate hypothecaire kennis

De wereld op het gebied van hypotheken is constant in beweging. Voortdurend verandert de regelgeving. Dat komt vooral doordat werksituaties veranderen. Daar waar je voorheen standaard een vast contract nodig had om een woning te kunnen kopen, is een flexibel contract tegenwoordig in een hoop gevallen ook voldoende om een hypotheek te kunnen afsluiten. Op het gebied van de NHG, de Nationale Hypotheek Garantie, is er een hoop meer mogelijk en daarnaast is deze voor meer mensen toegankelijk geworden. Verder spelen er zaken mee als de overdrachtsbelasting. Dit laatste is om het voor starters aantrekkelijker te maken om een woning te kopen. Een goede aankoopmakelaar is bekend met deze gebieden en kan jou daardoor een goed advies geven. Je wordt dus op alle gebieden ontzorgd wanneer je een aankoopmakelaar in de arm neemt.